Ysteriet

Ysteriet

For de fleste vil det høres rart ut å anlegge ysteri i et svømmebasseng – ja, på et hotell i det hele tatt – men for oss på Thorbjørnrud fremstår det svært så logisk. For det første er vi mer opptatt av mat enn klorvann, og for det andre har vi alt vi trenger for å bedrive seriøs, men leken, osteproduksjon!

 

Blå ku & blå sau og Hadelands-cheddar
Det viktigste med ysteriet er å lage helt unike oster til hotellrestauranten, men vi har kapasitet og melk nok til å produsere for salg. Melka kommer fra vår egen gård, Øvre Kjekshus, der vi melker både ku og sau. Vi har utviklet to velsmakende blåmuggoster, Blå sau og Blå ku, og en herlig cheddar som fikk Spesialitets-merke i 2017. Mange har også stiftet bekjent skap med pepperknollosten vår, som er minst like god som parmesan å drysse over pastaen. Ostene selges for tiden i hotellbutikken, på Bondens Marked og i noen delikatessebutikker.


Osteforedrag med utsikt
Hvis du setter pris på ost og gode historier, anbefaler vi å booke et osteforedrag med hotelleier og bonde på Øvre Kjekshus, Olav Lie-Nilsen. 
I foredraget ”I kuas fotspor” tar Olav deg med på en spennende smaksreise i kuas fotspor, fra Toscana til Jevnaker. Begivenheten finner sted i mesaninen over ysteriet – der man har full oversikt over det spektakulære produksjonslokalet.

Til toppen